Klassinen, hoitava hieronta

Hieronnassa käsitellään hoidettava alue sekä tutkitaan ja käsitellään tarvittaessa tarkemmin alueen ongelmakohtia. Ennen hierontaa tai hierontasarjaa, yleensä ensimmäisen käynnin yhteydessä, tehdään mm. ryhtikartoitus ja liikkuvuustestejä hoitotarpeen määrittämiseksi. Klassinen hieronta rentouttaa fyysisesti ja psyykkisesti, vähentää stressiä ja lihasjännityksiä, lievittää kipua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ym. Klassinen hieronta sopii myös urheilijoille ja kuntoilijoille, käsittelyn voimakkuus, hierontaotteet ym säädetään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan.

Käytän hierontahoidoissa myös lisäkoulutuksista saamiani oppeja, mm. mobilisointia, triggerpiste- ja faskiakäsittelyä sekä kinesioteippausta.

Esimerkkejä viitteellisistä hoitoajoista:
- 30 min: niska hartia selkä TAI alaselkä pakara
- 45 min: niska hartia selkä kaula
- 60 min: niska hartia selkä rinta TAI niska hartia selkä yläraajat TAI alaraajat pakarat
- 90 min: kokovartalohieronta (alaraajat pakarat niska hartia selkä yläraajat), tarpeen mukaan jokin osio voidaan jättää pois ja keskittyä enemmän toisiin

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnassa käsitellään pään ja suun alueen lihaksia, myös suun sisäpuolelta. Purentalihasten hieronta voi helpottaa mm. päänsärkyä, pään, leuan ja niskan alueen kipuja ja liikerajoituksia, joita voi aiheutua narskuttelusta, tiedostamattomasta hampaiden kiristelystä, päätetyöskentelystä tms. Käypä hoito -suositusten potilasversiosta löytyy lisätietoa sekä mm. ohjeita purentalihasten venyttelyyn.
Purentalihasten hieronta kestää n. 15-20 minuuttia ja se on hyvä suorittaa niska-hartiaseudun hieronnan yhteydessä, jotta mahdolliset ongelmakohdat pystytään kartoittamaan ja hoitamaan kattavasti. Myös hengitysohjauksesta voi olla apua, mikäli ongelmasi on narskuttelu tai leukojen kiristely yöllä. Kysy lisää käynnin yhteydessä.

Venytykset, itsehoito-ohjeet

Hoitoon on usein tarpeen liittää hieronnan yhteydessä tehtäviä aktiviisia/ passiivisia venytyksiä, liikehoitoa sekä ohjeita ja opastusta kotona tehtävään harjoitteluun. Hieronta on hyvä hoitomuoto, mutta sillä ei voi korvata omaa aktiivisuutta liikunnan, venyttelyn ja lihashuollon suhteen.

Vaihtoehtohoidot ja muut palvelut

Vaihtoehtohoidot ja muut palvelut ovat ei-lääketieteellistä hoitoa. Näitä hoitoja tehdessäni en toimi terveydenhuollon ammattihenkilön ominaisuudessa eikä potilasvakuutus ole voimassa. Vaihtoehtohoitojen alv on 24%. Katso lisää Hyvä tietää -sivulta.
Intialainen päähieronta on kevyt, miellyttävä, rentouttava hoito, jossa käsitellään hartiaseutua, olkavarsia, niskaa, päätä sekä kasvoja. Hoito kestää 30 minuuttia ja tapahtuu istuen, vaatteiden päältä, ilman öljyä. Intialaisen päähieronnan vasta-aiheita ovat mm. haavaumat tai ihosairaudet pään alueella, flunssa, kuume, pahanlaatuinen kasvain, epilepsia, päihteiden tai voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisuus.
Imukuppihieronnassa iholle asetetaan imukuppeja, joita liikutellaan hoidettavalla alueella. Imukupit ovat silikonia, luonnonkumiallergia ei ole este hoidolle. Imukuppihieronta rentouttaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Imukuppihieronnan vasta-aiheita ovat mm. ihosairaudet ja -rikkoumat, verenohennus- ja kortisonilääkitys, veritaudit, kuume, sydämen vajaatoiminta, syöpä ja muuta vakavat sairaudet. Huom! Hoito saattaa aiheuttaa verenpurkaumia tai mustelmia iholle.

Muut palvelut

Hoitava Hengitys HB® Tiesitkö, että ei ole yhdentekevää, miten hengität? Hengitystapa voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämän laatuun ja hyvinvointiin. Hoitava Hengitys HB® on suomalaisen Marketta Mannisen kehittämä menetelmä, jonka tavoitteena on hengityksen häiriöiden korjaaminen eli hengityksen normalisointi. Hoitava Hengitys HB® pohjautuu Buteyko-menetelmään.
Yleisin hengityksen häiriö on suun kautta hengittäminen, jonka oireita ovat usein mm. kuorsaus, tukkoinen nenä, kurkun karheus, jatkuva haukottelu, stressi, ahdistus, keskittymisongelmat jne. Häiriintyneellä hengityksellä voi olla merkitystä myös sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan sekä verenpaineen ongelmissa. Suuri suuhengitys aiheuttaa elimistöön hiilidioksidivajeen ja sitä kautta happivajeen. Hoitava Hengitys HB® -menetelmän tietojen ja harjoitusten avulla opit käyttämään ensisijaista hengityslihastamme palleaa, siirtymään nenähengitykseen sekä normalisoimaan hengitysvolyymisi. Näin elimistösi saa paremmin happea, jolloin energisyys ja jaksaminen arjessa ja liikunnassa lisääntyy, kuorsaus, uniongelmat, astma, allergiaoireet, stressi, lihaskivut ym voivat helpottua.
Olen Hoitava Hengitys HB ohjaaja® ja tarjoan opetusta kurssimuotoisesti sekä yksityisopetuksena.

Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus
Kun mieli on levoton, pää täynnä ajatuksia ja aina kiire tarttua seuraavaan tehtävään, elämä voi alkaa tuntua ilottomalta suorittamiselta. Ei ole aikaa rauhoittumiselle, omille ajatuksille, hengittämiselle, hymylle, elämän pikku asioista nauttimiselle.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjauksella tarjoan työkaluja siihen, miten hiljentää vauhtia, rauhoittaa kehoa ja mieltä tietoisesti. Näin tehdään tilaa ilolle, uusille ideoille ja inspiraatiolle, rauhasta, hiljaisuudesta ja elämästä nautiskelulle.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus pitää sisällään mm. ohjattuja mielikuvamatkoja ja visualisaatiota, hengitysharjoituksia, rauhoittavaa liikettä, joilla saadaan keho ja mieli rentoutumaan ja hiljentymään. Ohjattu rentoutus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena, istuen tai makuulla, sopii hyvin myös työpaikkojen tyhy-päivän ohjelmaksi, hyvinvointiteemaisen tapahtuman tai illanvieton ohjelmaksi.
Yksilöohjauksessa on hyvä mahdollisuus kartoittaa ja kokeilla juuri sinulle sopivia keinoja tuoda rentoutus- ja palautumishetkiä arkielämään ja rauhoittaa mieltä stressaavissa tilanteissa.